האם ניתן לשלול פיצויי פיטורין לעובד?

קיימים מקרים בהם פוטר עובד ע"י המעסיק וזה האחרון מבקש לבצע שלילת פיצויי פיטורין מכוח סעיפים 16 (שלילה מכוח הסכם קיבוצי) או 17 (שלילה ע"י בית הדין) לחוק פיצויי פיטורים תשכ"ג 1963, אך בית הדין אינו מאפשר למעסיק בקלות לעשות דין עצמי ולשלול את פיצויי העובד וכל מקרה נבחן היטב לפי נסיבותיו הספציפיות שבגינו מבקש המעסיק לשלול את הפיצויים.

השיקולים שינחו את בית הדין לגביי אפשרות שלילת פיצויי פיטורין

מידת חומרתם של המעשים בגינם פוטר העובד, היקף הנזק שנגרם למעביד (או שהעובד התכוון לגרום למעביד), תפקידו של העובד ומידת האמון הנגזרת ממנו, משך הזמן ומספר הפעמים שביצע העובד את הפרות המשמעת, האופן בו ביצע העובד את עבודתו בדרך כלל, משך תקופת עבודתו, סכום פיצויי הפיטורים שיוותר בידי העובד למחיה לאחר הפעלת הסנקציה של שלילה חלקית של פיצויי הפיטורים. כל אלו ישקלו ביחס לתקופת עבודתו וביחס לתקופת העבודה הצפויה העומדת בפניו, לנסיבותיו האישיות של העובד, לרבות גילו, מצבו המשפחתי, מצב בריאותו ויכולת השתכרותו העתידית.

הזכות לקבלת פיצויים

מי שעבד שנה אחת ברציפות – ובעובד עונתי שתי עונות בשתי שנים רצופות – אצל מעביד אחד או במקום עבודה אחד ופוטר, זכאי לקבל ממעבידו שפיטרו פיצויי פיטורים.

בנוסף, בעת פיטורים או התפטרות שימו לב, כי קיבלתם את מלוא  זכויותיכם הסוציאליות במהלך תקופת העבודה, המגיעות לכם על פי דיני העבודה.

לקבלת ייעוץ משפטי בנושא דיני עבודה אנא התקשר לטל': 052-4796833

אין האמור במאמר זה כדי להוות תחליף להיוועצות בעורך דין ו/או המלצה לייעוץ ספציפי

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

השאירו פרטים

ונעזור לכם לנצח במשפט הבא שלכם!

פתיחת צ׳ט
שלום וברכה 👋
אפשר לעזור אולי?